úterý 6. dubna 2010

sandstones.cz

Pro Kamču prvním (a doufejme, že ne posledním) letošním soustředěním byl sandstones.cz, kemp v Doksech, organizovaný několika českými orienťáky pro severské kluby. Kemp nabízel poměrně širokou škálu tratí a technik, většinou na upravovaných mapách (viz detaily). Ukázalo se, že ve skalách postačí i pouhé omezení žluté a cest k zajímavému tréninku. Na připravených tratích bych nejvíc vyzdvihl variabilitu a snahu zaměřit každý trénink na určitou konkrétní schopnost.

Poměrně málo informací, ale trénink nebyl mimořádně záludný; pouze K6 mi dala hodně zabrat, neboť při náběhu byla celá řada drobných terénních vln, které si člověk pletl s hledaným srázkem.

Skvělé byly miniokruhy na mapě 1:4000; zde se přiznám, že jsem u K1 na prostoru max. 40x40 metrů strávil zoufale několik minut

Přijela i IFK Mora s Evou Juřeníkovou; u nás sotva slezl sníh a pro ni šlo už o páté (!) letošní soustředění. Eva vyhrála s drtivým náskokem i 2. etapu Prague Easter, které pro nás znamenalo Velikonoční prodloužení kempu. Kamča celkově 3., poté co zejména v E2 udělala dost chyb na postupech a i nějaké drobné dohledávky. Za zmínku stojí zejména pěkně postavená technická trať E1 v Želízech (stavitel: Šárka Svobodná), kterou Kamča zvládla, až na špatnou volbu nejdelšího postupu, kdy skočila na špek a pokusila se o přímý (zcela nevýhodný) postup. V E3 navíc zachybovala ve skalním městě, nechala se doběhnout, pak se ale strhla ke skvělému finiši a málem doběhla i čelo závodu.

Nejlepší při Velikonocích byla technicky brilantní Míša Omová.

A zhodnocení? Padl respekt ze skal, a to je dobře.