čtvrtek 24. května 2012

Salomon Trail Running Cup Karlovy Vary

Karlovarská etapa Salomonské série STRC byla trošku netradiční kombinace: trailový kopcovitý kros pro "přírodňáky", uspořádaný v nóbl prostředí kousek od karlovarské kolonády, s poněkud obtloustlým Alešem Valentou jako spíkrem, kapelou teenagerů a sofistikovaným technickým zázemím jak na velkém masovém běhu.
Úprk!
Pro nás hlavní kategorie byla samozřejmě dětská kategorie, za účasti 2/3 našich elévů. Alička souboj na 200m s devítiletými dětmi nesla statečně. Mára to vzal v rodinném tempu s mamkou za ruku.
V šátku a sandálkách to běží úplně samo
Ve vedlejší kategorii žen se Kamča ujala vedení od začátku, poté držela svoje tempo a během seběhu se těšila na poklidný doběh. Neprohlédla si ale předem profil trati a na závěr seběhu neočekávala další kopec, načež se jí nepodařilo zareagovat na pěkný nástup Pavly Havlové. Pak už to bylo jen o několika metrech, které se jí nepodařilo seběhnout. Alespoň se diváci měli na co dívat ve finiši. 

Kamča těsně pokořena
Celkově:  Závod moc pěkný, výhled z rozhledny Diana skvostný, oplatky k zakousnutí, pokoupání s třemi dětmi bez záchranných pomůcek v Thermálu přineslo žádoucí adrenalin a i fotogalerie hovoří, že ten den zkrátka neměl chybu. Chyběl asi už jen Robert Redford nebo Uma Thurman.
Za svůj výkon si Alička zasloužila pódium, tak jí to vyšlo aspoň mezi ženami