středa 12. září 2012

2008, 2010, 2012: Rýmařov potřetí

Každý sudý rok připadne na Jeseníky kousek od Rýmařova. V roce 2008 šlo o fantastický zážitek z middle na mistrovství světa, kde Češi sebrali dvě placky a i přidružený divácký závod v middle měl krásné podhorské parametry. Na rok 2010 zase ráda vzpomíná Kamča, přece jen 3. místo na middle a 2. místo na klasice (stíhací závod) jsou nezpochybnitelnou vizitkou její tehdejší parádní formy.

Letos byl standard závodů u Rýmařova opět vysoký a za něj lze Aljošu a jeho tým jen pochválit. Zajímavý pestrý les, velmi dobrá mapa, adekvátní stavba tratí a (to hlavní nakonec) pěkná školka - kromě našich samotných výkonů všude jen samé pozitivní momenty.
Maminky předávají zkušenosti z lesa (foto: Kade)
Kamče se nedařilo ideálně - na klasice se nepotkala s čtením porostů a po sérii chyb v samotném úvodu, kdy spadla až na 16. místo, se vytáhla až na 4. místo. Klasika byla echt poctivá - např. i když jsem po úvodní chybě na trati H21A víceméně běžel na klid (také jsem se necítil úplně dobře), skončil jsem po 110' na pro mne velmi solidním 31. místě z 57. Na tomto závodě se skutečně bojovalo: 7 lidí zaběhlo pod 100 a 51 nad 100 minut. 

Během nedělního middle u Kamči rozhodly dvě velké chyby, které ji odsunuly na 7. místo. O sobě raději pomlčím. Takže - i když platí, že podstatné jsou body (do Českého poháru) a jedno jak, řekl bych, že není nutné věšet hlavu, za výlet z Prahy to určitě stálo. Bodů jako máku lze přece vytěžit ještě na Mistrovství ČR na klasice... ;-)
Hustníkové peklo - trať H21E, naše tratě byly velmi podobné
A už se těšte na příští léto, to bude maz(an)ec!