úterý 4. září 2012

Cena Východních Čech (či spíše Železných hor)

Není mnoho lesů, odkud je to od rodičů jen pár kilometrů, přitom je člověk ani zbla nezná a v životě je viděl nanejvýš jako cyklista, totiž jako šmouhu nad řidítky favoritky. Takový prostor u Horního Bradla si vybrala Lokomotiva Pardubice pro poslední srpnové třídenní. Atraktivní byla bezprostřední blízkost rezervace Polom, jinými slovy "rezervace padlých královen", o níž existuje pěkná reportáž Toulavé kamery.

Lokotka si na víkend vytáhla černého, respektive mokrého Petra. Zvolit modrou barvu loga závodu, obléknout si modré oddílové overaly a čekat, že se zjeví modrá obloha, nepřineslo kýžené ovoce. Na hoře Olymp si modrou záplavu smrtelníků vyložili jako pokyn vylévat letní bazény a skropit vyprahlou zemi, a to pokud možno nepřetržitě, bez přestání, furt a všechny a všechno najednou. 

Víkend s botasovským počasí byl pro Kamču velice úspěšný - vyhrála první a poslední etapu (tu s výrazným náskokem) a do klína jí spadlo zasloužilé celkové vítězství. Vyhlášení byla přehlídka maminek vs. nastupující generace, což celkem věrně charakterizuje stav současného českého ženského OB.
Tentokrát mimořádně bez dětí (foto: LPU)