pondělí 24. září 2012

Oblastní závody: kořeny a koření orienťákova života

Poctivý orienťák má čas od času objezdit nějaké ty oblasťáky. Tomuto heslu jsme dostáli minulý víkend, když jsme poctivě nesli chotěbořský dres na ještědské, pražské a středočeské oblasti. Zatímco v sobotu šlo o poctivou přípravu na následující víkend na Kosti (kdy stejně ohlodáme výsledkovou kost), v neděli se skalky ťukaly jen mírně a metelilo se jevanskými listnáči s občasnými šlehy impresionistického porostu. Oba dny se Kamče dařilo, o čemž mluví jak výsledky z Boru i Jevan.
Mužská trať se pěkným místům na Hraběcí cestě vůbec nevyhýbala
Ponurá mlhavá sobota se nakonec projasnila a my zvládli navštívit Hrad Sloup a protější Samuelovu jeskyni. Nakonec jsme se zastavili i na Čertových hlavách v Želízech u Mělníka, protože hrozeb peklem není při výchově nikdy dost. Pod Čertovými hlavami udělali novou paseku a ony se nyní majestátně vypínají směrem k mělnické kreatuře - elektrárně v Horních Počaplech. Člověk si vzpomene vždycky na Lásku rohatou, ve které filmoví tvůrci nechali Čertovy hlavy drobným počítačovým trikem rozžehnout.

V neděli jsem zvládl dvojboj moje trať + trať HDR s oběma dětmi. Navzdory prohlížení mochomůrek jsme skončili na skvělém 21. místě z 38.