neděle 14. října 2012

Krosový festival aneb 7 závodů v 9 dnech

Kromě Nučické stezky Kamča podstoupila další půltucet závodů:
  • Balvanův běh: Sympatická akce skautů z Rudné, kde si Kamča sice nezlepšila (vlastní) traťový rekord (předloni 22:25), ale čas 22:46 by znamenal 2. místo v mužích.
Bahenní hit
  • Běh okolo Džbánu: 12:38 (loni 13:35, předloni 12:51). Pěkný okruh od Aritmy, v místech, kde to dobře známe - hlavně v noci a s čelovkou.
  • Běh chemiků: 10:20 (loni 10:56, předloni 10:16). Škoda, že ve slabším obsazení než loni, kdy Iveta Duchová zvítězila za 10:54.
  • Běh na petřínskou rozhlednu: 15:57 (loni 17:18). Co se týče centra Prahy, jednoznačně nejhezčí závod a pěkné zpestření jinak přírodního seriálu běhů do kopce v Praze a okolí.
  • Tykvový závod: Oddílový orienťák v podobě přílepku k námi pořádané Lize Vysočiny, na hnědo-modré mapě s občas zašitými kontrolkami. Díky Evě za pěkné poběhání.
Na závěr dnešní lahůdka v podobě finále Salomon Trail Running Cupu. A to v golfovém areálu na Motole, v místech, která jsme dosud znali jen z partyzánského orienťáku. Pro finále šlo o skvostný areál se střiženým pažitem, spoustou kopečků a úžasným rozhledem pro diváky. Nebylo by špatné se sem ještě jednou podívat bez toho, že by si člověk musel platit roční členství a hrací kartu v Golf Clubu (i když pozor, aktuálně platí sleva z 38 tis Kč!). 

Závod žen pro sebe rozhodla Pavla Schorná-Matyášová, která nastoupila a ladným krokem se nekompromisně vzdalovala ostatním. Za ní se konal souboj mezi Ivanou Sekyrovou a Kamčou, kde Kamča tahala za kratší konec a i když se v té přetahované se poměr sil příliš neměnil, nakonec to byl pro Kamču 14 sec odstup a 3. místo. V celkovém pořadí získala za své letošní 3 medailové účasti (Karlovy Vary, Babice, Motol) rovněž 3. místo. 

Děti se pěkně vyřádily a nakonec získaly i dárečky, když na závěr vyhlášení Aleš Valenta svolal všechny zbylé dětičky a udělal s nimi vyhlášení za trpělivost. Salomon uspořádal sympatickou sérii s důstojným finále a úplným vrcholem akce bylo, když před golfovým areálem objevili model vozíku přepravního vysokozdvižného - alias ještěrky.