pondělí 17. prosince 2012

Silvesterlauf Zürich

Tento víkend byl ve znamení Curychu. Zatímco mně přijali paper na dubnovou konferenci EPCS v Curychu, Kamča přijala pozvání na 36. Zürcher Silvesterlauf. Zatímco já si budu platit cestu, registraci a hotel, Kamča měla cestu, startovné a hotel zdarma. Navíc dostala, dokonce předtím než vyběhla, i nemalé dýško startovného. Tak mi povězte, kde je ta zatracená genderová rovnováha!
Loktařky jdou do toho
Po dvou týdnech plácání se v bacilech Kamča neměla silné ambice, koneckonců předchozní výlet na silně obsazený běžecký závod do zahraničí (kros v Tilburgu) také nedopadl dle očekávání. Ale v Curychu šlo o pěknou trať a zřejmě i atmosféra předvánočního stresu (kde narychlo Aličce koupit plyšovou kočičku, co mňouká?!) se pozitivně projevila v motivaci a výkonu.

Jedním z cílů bylo porazit Topču na její aktuálně domácí švýcarské půdě a pak přiblížit se švýcarské reprezentantce Sáře Lüscher (7. na middle MS2012). A obojí se podařilo. S dětmi jsme sledovali online mezičasy (mimochodem velmi pěkně udělané, je skvělé, že je tohle standard) a viděli Kamčin boj o 18. místo z 31 dam a slečen.
Moc se mi líbí online video z doběhu, stříhané přesně dle čísla závodníka
Závodu vévodila dvojice Keňanek, která se spolu nijak nemazlila. Průměr 3:16 na kluzké trati 6.3km s kopečkem a zatáčkami není vůbec špatný. Sara Lüscher byla 14., Topča 28. Ale ani Kamčin průměr 3:34 není k zahození (co bych za to dal) a skalp Topči samozřejmě potěšil. 

Teď má Kamča nabídku na další závody, takže kdybyste někdo náhodou nevěděl, co dělat o víkendech, měl bych pro Vás tři hodné, klidné a poslušné děti, kteří Vám pomohou s domácími pracemi, uklidí, vyčistí a vyluxují a to vše jen za byt a stravu (konkrétně půl kila čoko-vloček s litrem mlíčkem na celý víkend).