sobota 9. února 2013

Masopust na Holém vrchu

Masopustní průvod ze Suchdola jsme objevili náhodou a nakonec to byl zážitek na více než tři hodiny, spjatý s koblížky, klobásou, svařáčkem, hlazením oslice Zuzky, výšlapem na Holý vrch a zábavnou muzikou.
Na úvod příběh o tom, jak statečné slepičky vysvobodily Suchdol ze spáru draků
I čuníkovi se příběh líbil
Po několikerém zastavení v Suchdole, kdy si starosta musel vysloužit klíč od města a místní hospoda pohostila průvod se vyrazilo směrem Trojanův mlýn a Holý vrch. Romantiku občas zpestřil nějaký ten Airbus klesající na hlavní přistávací dráhu na Ruzyni.
Průvod od Roztok
Na Holém vrchu se spojily masopustní průvody ze Suchdol, Roztok a Únětic. Když se za horizontem objevil ten roztocký, do šířky měl 100 metrů a vypadal jak nájezd krvežíznivých husitů.
Roztocké masky byly hrozivé
I tento klátící se smrťák přišel z Roztok
Následovalo zakončení průvodu, kdy se vyměňovaly prapory, soupeřili a poté bratřili medvědi a nakonec se dělila klisnička Cilka mezi všeliké činovníky Čech, středních Čech, Prahy a okolí. Koňskou hlavu dostal nový prezident a střeva magistrát hlavního města. Pak se tančilo v kolech, která měla odhadem 500 lidí. Nadšená Alička a Mareček pak zvládli dojít zpátky přes noční les cobydup, protože se přece muselo pospíchat, aby nás nelapili suchdolští vlci.