úterý 24. září 2013

Medaile z MČR

Letošní sezóna byla zakončena mistrovstvím na klasice v Rejvíze, ze kterého si Kamča odváží medaili a celkově bramborové místo v Českém poháru (holt bramboráčky jsou jí souzené). Čtvrtá medaile z mistrovství, třetí z klasiky. A určitě ta nejméně zasloužená, protože po sérii chyb Kamču velmi brzy doběhla Dana a už se na trati nedalo nic moc vymyslet.

Průběh trošku připomněl MČR v Blansku v roce 2009. Tam ale Kamča byla doběhnuta až v závěrečné třetině trati. Také byl rozdíl v tom, že tehdy obě vyhrály své skupiny, letos po chybách obě postupovaly z 5. míst.
Zdroj: kade.cz
Jinak k závodu mnoho nemám, sledoval jsem jej zprostředkovaně a až v neděli těsně před koncem mi bylo řečeno, že online mezičasy jsou přece na racom.eu. Zaujalo mne snad jen to, že jedním místem závodnice probíhaly za oba dny 3x, ale to se vzhledem k charakteru mapy dalo čekat. Celkově asi mnohé překvapila middlová stavba a možná i absence motýlka; na diskutovaná specifika mapy se myslím závodníci mají předem připravit tím, že si vyzkouší podobný terén od stejného mapaře.