pondělí 9. září 2013

Orlický weekend

Uplynulý víkend v Orlických horách a předhůří měl (kromě hrátek dětí a kafe z McCafé) tři hlavní mise.

Mise č. 1. Kamča hodlala v sobotu důstojně doběhnout svůj druhý sprint v sezóně. Po 4 měsících vzala do ruky sprintovou mapu s cílem skončit, kdyby tomu byly rychnovské hvězdy nakloněny, ideálně do 6. místa. Což se povedlo, i když bramborová medaile asi nikdy úplně nepotěší. Na webu je k dispozici trať s mezičasy. Celkové 6. místo v pořadí Sprint Cupu je po nevydařeném MČR sprintu více než příjemné překvapení.

Mise č. 2. Nedělní dopoledne jsem hodlal strávit výběhem ze Sedloňova na Vrchmezí (450 převýšení do 1084 m.n.m-) a hřebenovkou podél hranice s Polskem dále na jih, poté zpět do Sedloňova. Počasí na výlet na 105 minut se více než vyvedlo.
Vrchmezí 1084 (stav 2001)
Mise č. 3. Oddílové povinnosti za AC TEPO Kladno dovedly Kamču na atletické MČR družstev. V televizi při referování o mistrovství o tom sice mlčeli, ale já Vám prozradím, že nejvíce překvapivý drtivý závěr nakonec předvedla právě Kamča. A to na trati steeplu, kde se jakýmsi (mnou nepochopitelným) zázrakem na posledních 200 metrech probojovala o desítky metrů ze 3. místa na 1. místo. Dokonce mohla - a teď se podržte - jedné holčičce dát autogram. Čas 11:04 je o 6 vteřin zlepšený osobák a potěšilo i celkové 6. místo oddílu (z 10), který byl původně dáván na odpis a bojoval o samotnou účast v tomto atletickém finále. Detaily by měly být ve čtvrtek na ČT sport.