pátek 27. prosince 2013

S Járou Hustníkem mimo hustníky

Letos se Jára Hustník rozhodl, že povinných 60 minut svého legendárního Hustníkova zakončení rozdělí na dvě etapy, Chotěboř-Bílek a Bílek-Chotěboř. Pro první etapu byla povolena podpora vláčku ČD, ve kterém se mnozí z nás objevili po hodně dlouhé době. S nostalgií tak mnozí mohli vzpomínat na konec 80. let a na odjezdy vlakem v sobotu ráno o půl šesté do Chrasti na závody Východočeské oblasti.
Malá ochutnávka z Járovy kuchyně
Masový start na ohromné louce připomínal grandiozní štafetové starty. (Nicméně místním koloritem uvozujícím zakončení do správného kontextu byly nedaleké kvokající slepičky.) Obhajoval jsem loňské těsné vítězství, ale letošní kopcovitá trať byla nad mé síly. Navíc Jára Hustník, očekávajíc sněhovou pohromu, nezařadil hustníkové partie, které jsou moji jedinou zbraní. Díky bezhlavému tempu závod tak nakonec připomínal společné dorostenecké tréninky před cca 20 lety, což byl další plusový retro bod navíc.

V dostihu zaslouženě vyhrál Aleš (často běhá nad Chuchlí, takže má adekvátní know-how), druhý Karlos a těsně za mnou doběhl David se svojí přítelkyní, která se tímto výkonem stala Objevem Hustníkova zakončení. Nabízejí se i parádní fotečky.