neděle 24. listopadu 2013

Ohlédnutí za Velkou Kunratickou

První fotomomentka - převozník letos opět chybí
Červené fáborky působí jako červený hadr na býka

sobota 16. listopadu 2013

Mediální sezóna

Kamčina mediální sezóna je letos skrovná, i v posledních dvou reportážích na ČT sport se pouze mihne v několika vteřinách.
Reportáž z finále Salomon Cupu na Motole
Reportáž z Velké Kunratické

neděle 10. listopadu 2013

Velká Kunratická

Na letošní Velké Kunratické Kamča sice neobhájila papírová první místa z loňska, ani se na Hrádku nepřiblížila ke svému loňskému traťovému rekordu, na druhé straně je ale zázrak, že vůbec zůstala v našem rodinném bacilodoupěti stále relativně zdravá a závoduschopná.

I když subjektivní pocit nebyl na startu ani trati nijak perfektní, dosažené časy nejsou až tak vzdálené historii let 2010-2012. Pro srovnání Kamčiny časy na hlavní ženské trati od roku 2010 do roku 2013: 4:52 - 4:57 - 4:52 - 4:55 a na Hrádku: 14:02 - 14:18 - 13:58 - 14:09. (Pro srovnání, z jediné své účasti z roku 1998 mám na Hrádku 14:16.)
Jedna z mála fotek, kde nejsou slintající veteráni (zdroj: bezvabeh.cz)

sobota 9. listopadu 2013

Drak a dračice na Babě

Drak-ještěrka i s ocasem ze sluje vypuštěn
V téhle výšce má drak už velmi pěkný tah na branku
Pro naši dračici Alici je drak sympatický parťák

čtvrtek 7. listopadu 2013

Na Bělehrad!

Cituji zprávu ze zasedání předsednictva ČAS o nominaci na ME v krosu v Bělehradě:
P ČAS schválilo nominaci závodníků na ME v přespolním běhu 2013. ... Ženy: Lucie Sekanová, Květoslava Pecková, Kamila Gregorová, Monika Preibischová, Eva Krchová.
Řečeno totéž slovy klasika:
Včera dopoledne byli chodci na hlavních pražských třídách svědky scény, která krásně mluví o tom, že v této veliké a vážné době i synové našeho národa mohou dáti nejskvělejší příklady věrnosti a oddanosti k trůnu stařičkého mocnáře. Zdá se nám, že se vrátily doby starých Řeků a Římanů, kdy Mucius Scaevola dal se odvésti do boje, nedbaje své upálené ruky. Nejsvětější city a zájmy byly včera krásně demonstrovány mrzákem o berlích, kterého stará matička vezla na vozíku pro nemocné. Tento syn českého národa dobrovolně nedbaje své neduživosti dal se odvésti na vojnu, aby dal svůj život i statky za svého císaře. A jestli jeho volání "Na Bělehrad!" mělo tak živý ohlas v pražských ulicích, jest to jen svědectvím, že Pražané skýtají vzorné příklady lásky k vlasti a k panovnickému domu.

neděle 3. listopadu 2013

Golfové jamky

Letošní finále série od Salomonu bylo na rozdíl od loňska téměř o měsíc později, ale teplota prakticky stejná. Jen letos byl green o dost blátivější a povětří ostřejší. Trochu nám i chyběly hřebíky, které jsme si zapomněli sbalit při odjezdu od babiček.

Zcela zásadní změnou od loňska byla moje účast v kategorii hobíků na trati 4km. Startovali jsme společně s juniorkami a staršími dorostenci. Chvilku se na startu čekalo i Katku Neumannovou, aby jí kameraman stačil zachytit. Na trati jsem neustále bojoval s partou soupeřů,  u kterých nebylo jasné, zda to jsou dorostenci nebo tátové od rodin. Však i mne nakonec v cíli ohlásil Standa Bartůšek jako jednoho z dalších dorostenců... Proto mne příjemně překvapilo, když jsem zjistil, že můj čas 16:34 (8:04, 8:30) stačil na 2. místo. Vyhrál jsem další běžecký pás, čímž se počet vyhraných a nerozdaných pásů, které nám leží ve skříni, ustálilo na čísle šest. Skalp Katky Neumannové také potěšil.
Na startu hlavního závodu nemilosrdná strkanice (foto: STRC)
Kamča se v hlavním závodě takticky držela Pavly Zahálkové v prvních dvou okruzích (7:18, 7:36), aby se pak nastartovala jak golfový míček a v rozhodujícím třetím okruhu získala náskok, který pak v posledním okruhu úspěšně udržela (7:31, 7:31). V cíli měla ohromnou radost, že se jí běželo svižně i po včerejším krosu.
Šťastné číslo 13 (foto: STRC)
Klobouk dolů před Fredem, který na dvojnásobné trati držel stejné tempo jako já na poloviční a další klobouk dolů před Kejmilem, který porazil např. i Evu Skalníkovou. O závodě píše běhej.com, bezvaběh.cz a o "mamině Gregorové" píše i STRC.

sobota 2. listopadu 2013

Krosová brambora

Díky absenci na jarní krosovém MČR měla Kamča vůči atletickému svazu morální povinnost zúčastnit se podzimní Velké ceny ACCC v pěkném (a druhý rok již tradičním) krosovém areálu v ČR. Na start se postavila velká jména, od Lucie Sekanové (před třemi týdny v Berlíně 10km za 33:43) po Ivanu Sekyrovou (olympioničku z Londýna) a řadu dalších výborných atletek.

Na rozdíl od loňského MČR v krosu se neběžel celý prudký kopec, o to byl profil vhodnější pro dráhařky a závodnice ze silnice. Kamča ale nastoupila s čistou hlavou. Poté, co se Lucka Sekanová s Květou Peckovou utrhly, nastavila tempo skupině ostatních závodnic. Nakonec ve skupině zůstala jen ona a o 11 let mladší Dianou Mezulianikovou. Finiš byl skvostný na pohled, ale souboj se závodnicí s OR 800m za 2:03 nebyl úplně rovnocenný... Celková brambora (opět brambora!) mezi hodně trénujícími ryzími atletkami je extrémně cenná.
Copak tam asi ta máma má?
Dej to sem, to je moje!

Česká televize

Pokud platíte koncesionářské poplatky, pak doporučuji přečíst si, jak s nimi Česká televize zachází při vysílání "nestranného" zpravodajství.