pátek 30. května 2014

Österreichischer Meisterschaft für Senioren

O víkendu věnovém eurovolbám bylo dobré krátce se podívat za humny k našemu jižnímu sousedovi. Stačilo přejet hranici v Nové Bystřici a jako mávnutí proutkem byly pangejty posekané, domečky upravené a chodníky čisté. Možná by nás to skutečně mělo táhnout do EU spíše než kamkoli jinam.

Z Jindřichova Hradce jsme vyrazili konkrétně do nedalekého (25km) Litschau, kde se konalo skromné veteránské Mistrovství Rakouska. Terén z mapy vypadal na průběžnou Českou (pardon, Rakouskou) Kanadu ve stylu okolí Zvůle, realita byla ale hodně jiná - podložka byla poměrně dost těžká, řekl bych pohraniční, typu Slavkovského lesa.
Kartenausschnit v místě, kde jsem Kamču potkal v protisměru
Úplně jsem se nezhostil příležitosti stát se veteránským mistrem Rakouska, ale možná šlo už o náběh na spálovou angínu, která během následujicího týdne pokosila většinu naší rodiny. Kamča rovněž neměla svůj den a stejně jako já zachybovala ve svahu hned na K1. Nicméně na rozdíl ode mne si domů přivezla pohár za 3. místo v elitě, čímž dala Aličce další důvod se s mamkou pochlubit paní učitelce ve školce.