neděle 5. října 2014

Nučická stezka počtvrté

Diskriminace žen někdy není zase až tak špatná. Například při Velké Kunratické mají ženy historicky vlastní kratší závod, nicméně časem byly připuštěny i pro hlavní závod přes Hrádek a nyní si tak užívají dvakrát více muziky. Podobně v Nučicích mají ženy vlastní kratší závod (1,9 km), aby se chvilku po doběhu mohly vydat společně s muži na delší závod (6,1 km).
Letos těsný souboj o celkové 5. místo bez ohledu na pohlaví
Možnost soutěžit o více cen na více tratích zužitkovala Kamča náramně v roce 2010, kdy vyhrála oba závody a k tomu i cenu za absolutní vítězství. Čas 21:20 se v následujícím roce 2011 změnil za 22:50 (2 měsíce po porodu), poté v roce 2012 na 21:15 a nyní Kamča zaběhla zatím svůj nejlepší čas 21:11.
Repete pořadí z roku 2010, jen Carmen Beshirová je o 30cm starší (fotodokumentace v odkazu)
Nučickou stezku máme nicméně rádi hlavně díky spoustě kratochvílí. Letos se nabízela střelba lukem, dětská horolezecká stěna zakončenou dlouhou skluzavkou či "divoké mámy" zajišťující dovednostní soutěže. Odpoledne jsme navíc vyrazili zavzpomínat na silur a devon do geologického parku v Solvayových lomech, prohlídli si horolezce v lomu Paraple a dorazili i na vyhlídku nad Svatého Jana pod Skalou.