neděle 22. února 2015

Momentky z halového MČR

Dnes se na chvilku staly Majda, Alička a Mára maskoty české atletické reprezentace. A vůbec celé odpoledne nemělo chybu, přece jen v hale je kontakt s dráhou mnohem bezprostřednější. Kde jinde lze dětem říct - nestrkej na tartan ty prsty, nebo ti je Maslák po startu přišlápne...
Blahopřejeme Pavlovi Maslákovi k zaběhnutí nejlepšího letošního času na světě na 400m.
A děkujeme oběma za zážitky z atletiky na světové úrovni.

sobota 21. února 2015

9:57.86

Kamče se podařilo při Halovém MČR v atletice stlačit, a to téměř přesně po dvou letech, trojku pod deset minut. Podařilo se jí splnit si to, co si zamýšlela, totiž zbytečně nevypálit a držet se jízdního řádu. Za tím asi bude podvědomě startovní číslo 131, odpovídající autobusu 131, jehož jízdní řád máme v krvi.

Pěkný čas a i konečné 6. místo (identické výsledku z roku 2010) je velké zadostiučenění po sérii halových tréninků a cílené snaze provádět intenzivnější kompenzaci a protahování v posledních týdnech. Potěší i pořadí mezi mladými gazelami, přece jen druhá nejstarší závodnice v závodním poli byla o 9 let mladší. A vůbec nevadí, že na 8:58, co zaběhla fenomenální Kristina Mäki v Karslruhe, chybí ještě minuta.

pátek 20. února 2015

U krokodýlů na návštěvě

Pěkným zpestřením minulého víkendu bylo krmení krokodýlů, při kterém se děti dostali do bezprostřední blízkosti těchto drtiček a od průvodců vyslechli i několik příhod, kterými mohou omračovat kamarády ve školce, například jak krokodýli loví naslepo nebo jak vypadá hodinový pat mezi zebrou a krokodýlem.
Neštěká, nekouše
V galerii Krokodýl existuje i galerie dílek návštěvníků
Kubánský aligátor se krmí po kouskách; kdyby mu hodili větší kus masa, začal by z něj dělat karbanátek a samozřejmě by po sobě neuklidil
Tuto jemnou útlocitnou samičku od kajmana krmili se zcela otevřeným výběhem plným dětí

středa 18. února 2015

Masopust v Roztokách

Masopust v Roztokách se stává pojmem, jehož věhlas daleko přesahuje Roztoky a přilehlé vesnice (jako je např. Praha).  Letos jsme se po dvou letech opět zapojili do průvodu a tentokrát jsme nešli na setkání na Holém vrchu ze Suchdola, nýbrž přímo z Roztok.
Roztocká královna
Průvod byl neuvěřitelně dlouhý a obsahoval spoustu krásných masek nejen těch klasických masopustních, ale i stovky drobných inovací.
"Roztleskávačky" měli unikátní choreografii
Zakončení na Holém vrchu bylo opět skvostné, impozantnímu příchodu roztockého průvodu sešikovaného v řadě chybělo už jen zpívat Kdož sú boží bojovníci. Díky velkému množství lidí bylo jen trochu obtížné sledovat hlavní děj jako například tanec medvědů, dělení klisničky atd. Dětem se to líbilo, klobásky jim chutnaly a jen Majda se divila, jaktože jsou v průvodu čertíci, vždyť teď není jejich sezóna.
Setkání na Holém vrchu

neděle 8. února 2015

Hanobení majestátu

Není moc o čem psát. A proto jen mimoděk sdílím odkaz na internetovou hru, kde si lze vyzkoušet, jak vypadá koordinace pohybů při viróze při úporné snaze doklopýtat ke korunovačním klenotům.
Moc mi to nejde, asi bych měl víc trénovat (pít)