pondělí 19. září 2016

Nákup v Brně

Cvičení č. 1: Máte tři dámy. Co pěkného jim lze pořídit za 570 Kč? Pokud nakupujete u Brňáků, pak (a) rozervané nohy od šlahounů, (b) rozpíchané ruce od hustníků, (c) popíchání sršni a (d) hospitalizaci v nemocnici? V případně našeho dámského týmu jsou všechny odpovědi správně.

Ale po pořadě. Klíčové podzimní štafety, kde se bojuje o postup na MČR, se konaly u Velké Bíteše. Pořadatelé slibovali "terén, co neurazí", totiž kombinaci vysočinského terénu a brněnského fekálu. Toho druhého tam bylo skutečně dost a to v kombinaci se sršními hnízdy. Potkávat hystericky ječící závodnice, k tomu sám vidět hejno sršňů u hustníku, kam měl člověk namířeno, to je zážitek k nezaplacení (na všechno ostatní samozřejmě doporučuji MasterCard).

Největší hrdinkou víkendu se tak jednoznačně stává Alča, která dostala 5 žihadel, doběhla ale závod s jen malou ztrátou a teprve když začala opuchávat, nechala si zavolat záchranku (která mimochodem nebyla na místě). Lenka na 2. druhém úseku pak zaběhla velmi solidně a Kamča se - zřejmě v obavě před sršni - rozeběhla a nejlepším časem na všech úsecích získala pro ženy výborné celkové 10. místo. 
Nebyla to nuda v Brně
Odpolední sprint nabídl také vzrušení. Bojovalo se o body do Českého poháru na brněnském panelákovém sídlišti Nový Lískovec, což samo o sobě nezní atraktivně, ale ve skutečnosti se staviteli podařil pěkný sprint s řadou techničtějších úseků. Kamča byla v cíli velmi spokojená s 3. místem, protože i když neudělala větší chybu, při závodě pro ní bylo těžké udržet "flow". Velký náskok Denisy Kosové ukázal, že sprint se holt musí cvičit. 

Mimochodem v bodování Českého poháru je Kamča nyní 2. a podle mých výpočtů už nemůže být hůře než 4., což je skvělé vzhledem k tomu, že kvůli příušnicím nemohla běžet tři jarní závody.